Champagne reis 2024

Toegegeven, het heeft wat inspanning gekost maar uiteindelijk is de voorbereiding van de reis rond. We zijn niet over een enkele nacht ijs gegaan in de zin dat we eerst een rondvraag gedaan hebben om te zien of er effectief belangstelling was voor een dergelijke onderneming. Daar dit positief werd onthaald begonnen we volle moed […]

Van basiswijn naar mousserende wijn

Zaterdagmorgen 24 Februari 2024. Alle punten van de dag ervoor werden nog eens overlopen. Hierop aansluitend werden er enkele oefeningen gemaakt op : Onze basiswijn is nu klaar voor de volgende etappe: Dit alles met de focus op de smaak en het aroma. Om de invloed van de (hoeveelheid) dosage-likeur te ondervinden werden ons drie […]

Mousserende wijn méthode traditionelle

Vrijdag en zaterdag 23 en 24 februari stonden in de agenda van verschillende leden aangestipt als wat een hoogdag moest worden om kennis te vergaren ivm het zelf maken van mousserende wijn volgens de ‘méthode traditionelle’. Koen Podevijn, een krak in het maken van mousserende wijn, zou ons die dagen te woord staan om ons […]

Algemene vergadering Januari 2024

De eerste vergadering van het jaar verloopt reeds enkele jaren volgens hetzelfde stramien.  We doen dit niet omdat we zonder inspiratie zitten maar omdat we de 2 onderdelen van deze vergadering belangrijk vinden.  In het eerste deel informeert Francky de leden over het reilen en zeilen van de gilde.  Als bestuur vinden we het erg […]

Een aangename verrassing

De kelder opruimen kan soms tot aangename verrassingen leiden. Ik vond immers een flesje van een halve liter terug. Een “testwijntje”, onderdeel van een ganse serie fruitwijnen, allemaal op dezelfde basis gemaakt maar met subtiele verschillen in de zuur-zoet balans en fruitwijn samenstelling. De correcte leeftijd van het flesje weet ik niet, maar het moet […]

Een nieuwe RWB website…

Technologie evolueert, soms iets te snel, maar het effect is dat je plots met een “veroudert” product zit. Zoiets kan je je niet al te lang veroorloven en het werd hoog tijd om onze oude site vaarwel te zetten en iets nieuw te proberen. Toegegeven, het ziet er momenteel nog wat klungelig uit, en hier […]