Wijn maken Deel 2

Datum: 
vrijdag, 17 april, 2015 - 19:45

Wijn maken Deel 2

Niets lekkerder dan op je eigen terras genieten van een fris fruitig wit wijntje, of ’s avonds gezellig op de sofa  een  lekker glas heerlijke rode wijn aan de lippen. Dit zelf maken en er daarna van genieten geeft een grote voldoening.  Zelfs het maken van schuimwijn ligt binnen het bereik van de amateur wijnmaker.

De nodige kennis hiervoor kan worden opgedaan in onze gilde. Een eerste les “Wijn maken basics 1” gaat door op vrijdag 27 maart 2015 en wordt gegeven door  ervaren lesgevers van het VAW. Hou ook vrijdag 17 april 2015 vrij voor “Wijn maken basics 2”.

De praktijk wordt tevens gelijk aan de theorie getoetst. Een zuiver theoretische bedoening is het dus zeker niet. Er wordt die avonden ook getoond hoe je met welk materiaal overweg moet en er wordt de eerste lesavond gelijk ook een wijn “opgezet”.

Uiteraard is er ook de mogelijkheid om reeds eerder gemaakte fruit- en druivenwijnen te proeven. Zo heb je een idee welke resultaten je kunt verwachten als je daarna zelf aan het wijn maken slaat.

Inlichtingen en inschrijvingen bij Eric Baert op 051/209381 of Herwig Volckaert op 0498/102000. Mailen kan ook op info@rwbgilde.be

Kostprijs 20 € en daarmee ben je tevens lid tot eind 2015 en kun je mee genieten van alle andere activiteiten, lessen en voordelen.

Niet aarzelen, gewoon doen !