Druivenwijn en Nieuwe Vinificatie en moderne hulpstoffen, door Ed Montforts

Datum: 
vrijdag, 22 mei, 2015 - 19:45

Druivenwijn en Nieuwe Vinificatie en moderne hulpstoffen, door Ed Montforts

Is druivenwijn nu makkelijker, of moeilijker dan fruitwijn? Wat voor kwaliteit kunnen we maken en hoe bepalen we dat? Welke hulpstoffen helpen ons enorm op weg? Als we zelf druiven telen, waar moeten we dan op letten tijdens de rijping? Als we ze aankopen, waar moeten we dan op letten? Hoe corrigeren we de vreemde smaken die bepaalde druiven soms veroorzaken? Kunnen we met onze eigen druivenwijn de supermarkt of zelfs de wijnhandel verslaan? Allemaal vragen die we aan Ed Montforts voorleggen op vrijdag 22 mei 2015. Ed is meester wijnmaker, keurmeester, gistspecialist, adviseur bij wijnproblemen, geeft les (ook aan lesgevers) en is publicist. Hij weet alles op een heel leuke manier heel simpel te verklaren en reikt ons een aantal eenvoudige maar heel belangrijke methodes aan waarmee we de kwaliteit van onze druivenwijn kunnen verbeteren?

Deze zeer interessante en leerzame uiteenzetting schreeuwt erom om bijgewoond te worden.

Die avond wordt ook gesproken over gisten en hulpstoffen bij het wijn maken. De mogelijkheid wordt dan ook aangeboden om deze producten te bestellen.

Inkomprijs:leden  5 € , niet leden 10 €

Inlichtingen bij Eric Baert op 051/209381 of Herwig Volckaert op 0498/102000. Mailen kan ook op info@rwbgilde.be