Deel 2; Het Maischproces

Datum: 
vrijdag, 11 maart, 2016 - 19:45 - 23:00

Deel 2; Het Maischproces

Het maïschen is een belangrijke stap in het bierbrouwproces. Dit hele proces is afhankelijk van verschillende temperaturen die in een bepaalde volgorde dienen bereikt te worden en gedurende x-tijd dienen aangehouden te worden.

Ook de vraag waarom wordt beantwoord. Welke invloed heeft dit proces op de vooropgestelde smaak van het bier en ook belangrijk, hoe kunnen wij hierop anticiperen.

Op deze tweede avond van onze lessenreeks ivm bier brouwen komt opnieuw brouwer Piet Salomes aan het woord. Aanwezig zijn is de boodschap!

 Afspraak op vrijdag 11 maart 2016 om 19u45 in het Huis van de voeding te Roeselare, Spanjestraat 141.

Inkomprijs: leden € 5 , niet leden € 10.

Inlichtingen bij Eric Baert op 051/209381 of info@rwbgilde.be