Geuren en aroma's in Wijn en Bier

Datum: 
vrijdag, 30 maart, 2018 - 20:00

We leren lezen, schrijven en tellen, waarom niet leren ruiken? De meeste informatie wordt vergaard door onze ogen en oren, maar ook onze neus is een waarnemingsorgaan en kan getraind worden.
Op deze avond leren wij door middel van praktische oefeningen de geuren ervaren. Dit gebeurt aan de hand van een geurkoffer. Door het veelvuldige oefenen leert u wijn en bier bespreken, beoordelen en waarderen.
U zult een betere proever worden.
De aroma's van de wijn kunnen we eenvoudigweg opdelen in 3 categorieën: De primaire, secundaire en tertiaire aroma's.
Tot de primaire aroma's behoren de plantaardige, florale, fruitige, mineralige en kruidige geurgroepen.
Tot de secundaire aroma's behoren de geurimpressies van fermentatie, zuivel en amyl.
In de tertiaire aroma's tenslotte vinden we opnieuw fruitige en florale waarnemingen maar ook het zoet en de balsem terug.
Een nuttige en leerrijke ervaring.