Wijnkeuring, proclamatie feest

Datum: 
zondag, 18 november, 2012 - 11:30

Proclamatie diner 2012


Bij zo'n keuring hoort natuurlijk ook een ‘feest’ dat dit jaar in Roeselare doorgaat. Gewoonlijk gaat dit feest door op een zaterdagavond. Wij kiezen dit jaar voor zondag middag 18 november. Op deze manier hopen we dat we het voor iedereen een stuk makkelijker maken.


Voor deze gelegenheid reserveren we één van de beste restaurants van Roeselare. Dit is geen ijdele kreet, de kok leerde immers de stiel in huizen zoals Hof van Cleve (Kruishoutem), Restaurant De Librije (Zwolle)  en Hotel de Grand Paris (Digne-Les-Bains) die allemaal met Michelin sterren pronken.


Het restaurant bevindt zich in een prachtig herenhuis, dat ooit nog aan de familie Rodenbach (van de gelijknamige brouwerij) toebehoorde. Gebouwd eind 19e eeuw werd dit fantastische herenhuis tijdens WO II door de Duitse bezetter als hoofdkwartier gebruikt. Vandaar dat net naast het herenhuis nog altijd een imposante bunker lelijk staat te wezen.


Maar daar heb je binnen, in de prachtig gerestaureerde woon- en eetkamer, helemaal geen last van. Liefhebbers van rococo, art nouveau, neorenaissance en imposant houtwerk brengen best hun fototoestel mee.


Maar de nadruk ligt natuurlijk op het menu.


Ruben biedt ons, vanaf 11.30u op zondagmiddag 18 November, het volgende aan:  • Aperitief met hapjes

  • Aardappelbouillon met fijne kruiden en laag gegaarde zalm

  • Melkvarkensboutje, gratin van knolselder en gekonfijte champignonsaus en Banuyls

  • Koffie of thee met versnaperingen

 Water en wijnen


Ergens vermoeden we ook dat Ruben ergens nog een kleine verrassing uit zijn koksmuts zal toveren want als gedreven kok, en met een wijnminnend publiek in zijn zaak, zal hij dat gewoon niet kunnen achterwege laten.


Dit allemaal voor € 43 per persoon all-in. Dit is zondermeer een onklopbaar vriendenprijsje en alleen mogelijk omdat we met de wijngilde van Roeselare een nauwe band hebben met dit restaurant en de chef-kok in het bijzonder.


Inschrijven:
Gezien de beperkte capaciteit van het restaurant vragen we wel om zo snel mogelijk te reserveren door storting van 43 euro per persoon op rekening 860-0073388-38 van de Roeselaarse wijn en biermakers. Vermeld aub duidelijk uw naam, gilde en aantal personen op de overschrijving (voor privé- of groepsinschrijvingen). Daarnaast stuur je een mail naar r.w.b@pandora.be of een brief naar RWB, Gitsestraat 143 8800 Roeselare met vermelding van de gilde en een juiste en volledige naamlijst.


Overschrijven kan ten laatste tot 10 Oktober want op 15 Oktober geven we het aantal gegadigden door aan het restaurant. Om verwarring te vermijden, gelieve alleen te reserveren bij de RWB en geen rechtstreeks contact op te nemen met het restaurant.


Indien het maximum aantal inschrijvingen wordt overschreden storten we de laatste betalers hun geld terug. Het komt er dus op aan om er vroeg bij te zijn en teleurstellingen te vermijden. Overschrijvingsdatum bepaalt de volgorde.


Het adres:


Restaurant “Ruben's”
Sint-Hubrechtsstraat 51 - 8800 Roeselare
www.restaurantrubens.be


Ruben's bereiken:


Met de auto:


Op een kalme zondagmorgen bereik je het centrum van Roeselare vrij vlot. Bijvoorbeeld, vanuit Gent doe je er ongeveer 50 minuten over. Het gemakkelijks ben je als je de autosnelweg Brugge Kortrijk neemt (de A17 of E403) en via afrit 7, langs het kanaal tot in Roeselare rijdt;


Hieronder vind je een klein plannetje dat u van de afrit 7 tot op uw bestemming gidst.

BijlageGrootte
Proclamatie kaart 1.jpg258.16 KB
Proclamatie kaart 2.jpg285.86 KB