Feestelijke intrede in het huis van de voeding "Miummm", Site oude bottelarij Rodenbach

Datum: 
zondag, 8 maart, 2015 - 10:30

Feestelijke intrede in het huis van de voeding

"Miummm", Site oude bottelarij Rodenbach

De Roeselaarse Wijn en Biermakers (RWB) is reeds vele jaren actief. De vereniging komt reeds veel jaren maandelijks samen in Dienstencentrum Ten Elsberge waar vergaderingen worden verzorgd over een groot scala van onderwerpen die op een of andere manier verband houden met wijn- en bier maken.

Ten Elsberge is een heel goede vergaderplaats. Echter, met de evolutie van de vereniging werd steeds harder de nood gevoeld om een vaste stek te hebben, waar het vele gildemateriaal kan gestockeerd worden, waar een voorraad bier en wijn kan opgeslagen worden, waar er plaats is om, zonder iemand te hinderen,  te brouwen of wijn te maken.

Onlangs werd zo'n plaats gevonden in het “Miummm”, het huis van de voeding in de Spanjestraat 141 te 8800 Roeselare.  Hier vinden we verschillende vergaderzalen, een afgesloten kelder als stockage ruimte, en een grote overdekte buitenruimte om te brouwen en wijn te maken. Daar de activiteiten van Miummm en de RWB dicht bij elkaar aansluiten zijn er ook interessante perspectieven om samen activiteiten te organiseren.

Toegegeven, we zullen steeds met dankbaarheid terugblikken op de vele jaren in Ten Elsberge waar de RWB ooit zijn eerste vergadering heeft gehad, en uitgegroeid is tot een vaste waarde in het Roeselaarse verenigingsleven met leden over de gehele provincie. Echter, we kijken ook reikhalzend uit naar de toekomst, naar de eerste vergadering op onze nieuwe locatie eind Maart 2015.

Bij een dergelijke stap hoort natuurlijk ook een feestelijke inleiding waarbij we graag een aantal mensen uitnodigen die de afgelopen jaren een rol hebben gespeeld in de uitbouw van de vereniging. 

Dit schrijven is dus meteen een uitnodiging aan jou en je partner om ons op zondag 8 Maart 2015 te vervoegen in het Miummm voor een receptie en een eerste kennismaking met onze nieuwe locatie.

 • De receptie vangt aan om 10.30u. Er zal voldoende gelegenheid zijn om onze nieuwe vergaderstek te bezichtigen en een woordje uitleg te krijgen over onze toekomstplannen.
 • Omstreeks 11.00h nemen enkele prominenten het woord.
 • Om 12.00 besluit de receptie en rondleiding.

Deze receptie is gratis en wordt georganiseerd in samenwerking met de Brasserie Trefpunt.

Wie aan de receptie nog een aangenaam vervolg wil breien kan meteen in de brasserie blijven eten. Om het helemaal gemakkelijk te maken, en om aan de belangstellenden een zitplaats te garanderen,  stellen we je meteen een menu voor die vanaf 12.00h s’ middags op jou zal wachten.

Menu

 • Aperitiefglaasje met amusehapjes van de chef
 • Soep
 • Varkenswangetjes gesmoord in Rodenbach, frietjes en koude groentjes of
 • Zalmfilet met kruidensaus en frietjes
 • Koffie met gebak
 • Wijnen, bier en frisdranken inbegrepen.

 Om een en ander in goede banen te leiden verzoeken we je om je aanwezigheid te bevestigen, ten laatste op vrijdag 27 Februari. Vermeld daarbij a.u.b.:

 • je naam en voornaam
 • aantal personen
 • enkel "receptie" of "receptie en middagmaal vlees of vis"

Bevestigen kan met email of op elke activiteit van de RWB voor 1 Maart.

Als u voor het middagmaal kiest, gelieve dan tevens voor 27 Februari 35 euro per persoon over te schrijven op rekening 860-0073388-38 van de RWB Roeselare.

Voor verdere Inlichtingen kan je terecht bij Eric Baert op 051/209381 of Herwig Volckaert op 0498/102000. Mailen kan ook op info@rwbgilde.be