2019, wat zal dat geven?


Artikel geplaatst op: 2019-03-04


Er zijn dit jaar meer doemscenario’s dan ooit tevoren; Brexit zal onze economie verwoesten, den Donald zal de NATO opblazen waardoor we een vogel voor de kat worden voor Poetin, de Chinezen gaan vreselijke dingen doen, IS zal … enzovoort.

Nu ga ik niet beweren dat dit allemaal nonsens zijn maar herinneren jullie zich het jaar 2000 nog. Toen ging het ook allemaal mislopen en een geheimzinnige millennium-computer-bug zou treinen laten botsen, vliegtuigen laten neerstorten en bank gegevens laten verdwijnen.

Het is toen allemaal veel rustiger, vrediger en beter verlopen dan in de media werd afgeschilderd. Gelukkig maar, en wat positief denken zal ook al veel helpen.

We gaan daar met de RWB natuurlijk ons steentje toe bijdragen en wat leuke dingen organiseren, met een speciaal toetsje hier en daar. Eén zo’n speciale toets is dat we in 2019 niet meer samenkomen in de POM. We doen de volledige redenen daarvoor uit de doeken op onze vergadering eind januari, terwijl we een aperitiefke nemen, of enkele zelfgemaakte wijnen en bieren proeven.

Voor 2019 gaan we wat aan toerisme doen, we komen samen in OCAR in Rumbeke, of in het Kerelsplein in Roeselare en zelfs in een echte brouwerij. Kijk dus goed na waar we samenkomen elke laatste vrijdag van de maand.

Een ander specialeke is dat we dit jaar meewerken aan de Erfgoeddag op zondag 28 april 2019. Dit is nog in volle voorbereiding dus we gaan een en ander later nog uitleggen. Het zou echter heel leuk zijn moesten jullie ons steunen of “liken” zoals dat tegenwoordig heet op de hierna volgende site (https://bienet.be/egd2019/) .

Verder zijn we ook een gloednieuwe brouwcursus aan het samen boksen. Als jullie wat reclame kunnen maken en deze cursus (die doorgaat in februari) kunnen aanprijzen aan geïnteresseerden dan zou ons dat flink vooruit helpen. En verder kan je ons natuurlijk volgen op onze nieuwe website (http://rwbgilde.be/). Voilà, we zijn weer vertrokken voor een jaartje wijn- en bier maken, en af en toe eens te proeven natuurlijk.

Tot ziens in 2019