Materiaal maken 26/10/2018

locatie

Huis van de voeding
Spanjestraat 141
8800 Roeselare
routebeschrijving

omschrijving

Voor het maken van onze favoriete dranken, hebben we niet alleen ingrediënten van topkwaliteit nodig maar ook heel wat gereedschap en materiaal. Welk materiaal je gebruikt hangt van veel factoren af. Welke drank je maakt, de hoeveelheden, hoeveel plaats je hebt, je werkwijze,… . Sommige benodigdheden moeten we aankopen maar andere kunnen we mits wat tijd en handigheid zelf in elkaar knutselen.

Op de ledenvergadering van 26 oktober willen we graag dat jullie je zelfbouwgereedschap demonstreren aan de andere leden. Heb je zelf een bottelapparaat, een gistkast, een fruitpers, … gemaakt. Wil je je werkwijze of je bouwplannen met ons delen? Het moeten niet alleen de grote spectaculaire ontwerpen zijn. Ook kleine, handige aanpassingen aan bestaand materiaal kunnen vaak heel efficiënt zijn en andere leden inspireren. Soms moet een mens het eens zien van een ander om iets bij te leren. Ter illustratie kan je in het VAW-magazine van september/oktober 2017 een mooi voorbeeld vinden van iemand die met eenvoudige middelen een automatisch hevelapparaat ineen geknutseld heeft.

Kortom, het wordt een vergadering door leden voor de leden. Heb je zin om aan deze vergadering mee te werken? Geef ons een seintje. Mail ons op rwbgildevzw@gmail.com over welk(e) gereedschap(pen) je meer kan vertellen. Dan kunnen we de vergadering structuren. Hoe je je uitleg doet, kunnen we later nog afspreken.
12

Uiteraard word er verwacht dat je in de mate van het mogelijke je ontwerp meebrengt.

Huis van de voeding Spanjestraat 141 Roeselare, vrijdag 26 okt 2018 19u45 Inkomprijs: leden 5 €, niet leden 10 €.