Een tegenslag is ook een slag


Artikel geplaatst op: 2019-10-21


Soms… loopt er wel eens iets verkeerd. Dan kan een stom ongeval(letje) zijn waar je zonder enige schuld van mee “geniet”, of het gevolg van omstandigheden of, (wie zonder zonde is…) het resultaat van een verkeerde inschatting of een domme fout. Slimme fouten bestaan immers niet.

En soms… lijkt de ganse wereld samen te spannen om alles zo grondig mogelijk te laten mislopen, toeval heet dat dan. De laatste maanden was er een verrassende hoeveelheid “toeval”.

Sommige toevallen waren ronduit grappig, zoals het opvangen van sap tijdens het persen in een plastieken ton die niet zo waterdicht was als mocht verwacht worden. Gelukkig maakte een snel groter wordende plas mij opmerkzaam op het euvel en het werd verholpen met minimaal sap verlies.

Of een ritje van Asse naar Roeselare om tot het besluit te komen dat ik de sleutel van mijn deur vergeten was… niet lachen hé. Maar er zaten ook een paar meer pijnlijke zaken bij waar ik me echt niet goed bij voel. Maar dat doet hier nu niet terzake.

Tussen tragi- en komisch was de ganse historie rond onze druiven aankoop. Zowat elke paar dagen een mail met “opgelet, de druiven komen” en vlot daarna “nee, ze zijn in Italië van gedacht verandert”. Na een poosje welles-nietes kon ik de frustratie van onze penningmeester tussen de regels van die emails lezen. Ik vermoed dat enkele leden het ook op hun heupen kregen, vooral toen bleek dat een flink gewicht druiven helemaal niet ging geleverd worden.

Als vereniging, de laatste en kleine schakel tussen een Italiaanse producent, een vrachtwagenbedrijf, en een invoerder sta je in zo’n situatie natuurlijk machteloos. Toch even onze excuses al kunnen we alleen hopen dat het volgend jaar beter zal zijn.

Maar het is natuurlijk niet allemaal kommer en kwel. Onze zomervakantie mag er dan opzitten, we hebben toch al weer enkele heel mooie najaar activiteiten achter de rug, terwijl ook het 2020 programma zich gestaag vult.

Want uiteindelijk, zoals mijn grootmoeder destijds zie “een tegenslag is ook een slag, en je wordt er weer iets wijzer door”

Tot ziens,
fy