CORONA


Artikel geplaatst op: 2020-03-26


Tot voor enkele maanden was Corona voor de meesten van ons enkel een bizar InBEV biertje, best gedronken met een stukje limoen geperst in de flessenhals.

Ondertussen heeft Corona en heel andere, veel slechtere, betekenis. Het begon met vage nieuwsmeldingen van een nieuw “griepje” ergens in China dat wat gemener leek dan de normale seizoensgebonden griep. Deze geruchten zwollen snel aan tot een allesoverheersende stroom van horrorverhalen, eerst uit Italië en Spanje, maar ondertussen ook bij ons.

De eerste maatregelen in België kwamen als vriendelijk advies: “proberen om plaatsen met veel mensen te vermijden” en “geen evenementen organiseren met meer dan 1000 personen”. Toen al hadden we bij de RWB beslist om onze bottel les uit te stellen, alhoewel daar maximaal 10 personen gingen aanwezig zijn.

Even later volgden de echte maatregelen, kort samengevat tot “blijf in uw kot”.

Een maatregel waaraan we ons in de RWB strikt gaan aan houden. De vergadering van Maart is al uitgesteld, en indien nodig zal hetzelfde gebeuren met onze volgende activiteiten. Uitstel is in dit geval geen afstel. Van zodra corona aan banden ligt starten we weer op.

Ondertussen gaan we iedereen op de hoogte houden via elektronische middelen, en de draad terug oppakken van zodra mogelijk.

Wat uiteindelijk het allerbelangrijkste is: zorg voor uzelf en iedereen rond u, neem geen risico’s.

Gebruik de extra tijd om een biertje op te zetten, of een wijntje te bottelen, of om nu eindelijk eens dat etiket te ontwikkelen waar je nu al jaren aan denkt.

Als er iets is waarmee we kunnen helpen, je kent ons email adres;

Tot snel, met email …

Vriendelijke groeten,

Fy