De eerste van September


Artikel geplaatst op: 2021-08-24


Op 20 Augustus kwam het verlossende bericht: "1 september wordt nieuwe start voor ons allemaal" en de meeste corona regels vervallen.

Eigenlijk was dit een bericht dat we hadden verwacht (of op gehoopt) voor September 2020 maar het werd toch 2021. Sinds Maart 2020 leven we “onder maatregelen” om die vervelende ziekte min of meer onder controle te houden, en blijkbaar heeft de wetenschap met enkele vaccins dat virus eindelijk onder controle gekregen. Toch merkwaardig wat een verschil zo’n klein prikje kan maken.

Vanaf 1 september… gaan we er dus weer tegenaan, toch nog met ontsmettende gel binnen handbereik, en enkele kleine en vrijwillige maatregelen om de wetenschap wat te helpen. Kwestie van de boel niet opnieuw te laten ontsporen.

Het wordt weer normaal en de pré-congé van 3 Juli, met 47 deelnemers, heeft aangetoond hoe sterk we naar dit normaal snakken. Toch zal het wat zoeken worden want sommige zaken blijven onmogelijk, en de planning van vele mensen, en bedrijven, zit compleet in de knoei. Vandaar dat we, als bestuur, momenteel aan het nagaan zijn of alle eerder gemaakte afspraken geldig blijven. Hierover veel meer in onze gildekrant, of later op deze website.

De tweede helft van 2021 zit propvol activiteiten, met een beginnerscursus wijn maken, een cursus bier maken, een speciale vergadering over gisten, een speciale vergadering over chocolade en wijn ... Dat ziet er allemaal schitterend uit.

Maar vooral… tot ziens… tot …. eindelijk