O, wat jammer


Artikel geplaatst op: 2021-11-24


had ik dit geweten dan had ik zeker deelgenomen… Dit was de teleurgestelde reactie van één van onze leden de dag na de vergadering over chocolade en bier. Tja… onze vergaderingen staan een jaar op voorhand op de website, en er zijn regelmatig gildekranten en elektronische nieuwsbrieven, en dan staan we ook nog vermeld in het VAW magazine, in “UIT in Vlaanderen” en soms op enkele aankondigingsborden in Roeselare. Meestal wordt ook onze facebook pagina aangepast…

Gelukkig was het hoog tijd voor een aperitiefje om de teleurstelling weg te spoelen en hij vertrok met de glimlach en het vaste voornemen om toch wat beter op te letten.

De bier en chocolade vergadering was inderdaad heel interessant, en vooral, heel smakelijk. En meteen ook weer de laatste vergadering van 2021. Het jaar zit er weer bijna op en zoals je later in deze gildekrant kan zien, we hebben al een vol programma voor 2022.

Niet allen het jaar loopt op zijn einde. We stoppen immers ook met het verdelen van de gildekranten op papier. Vanaf 1 Januari 2022 komt de gildekrant enkel elektronisch. Voor ons enige lid dat geen email heeft hebben we een oplossing gevonden.

Waarom deze beslissing: enerzijds omdat de belangstelling voor een papieren gildekrant heel snel afneemt. Het overgrote deel van de leden houdt die liever elektronisch bij (want dat neemt veel minder plaats in). Daarnaast kost het printen en versturen van deze kranten een onredelijke hoeveelheid werk terwijl de papieren gildekranten steeds een heel stuk later aankomen dan de elektronische waardoor sommigen aankondigingen te laat krijgen.

De keuze om volledig elektronisch te gaan ligt dus voor de hand.

Op die manier moderniseren we een klein beetje onze werking. Elektronica zal trouwens ook een rol spelen op onze vergadering van Oktober 2022. Er bestaan immers heel wat leuke toestellen die wijn en bier maken net dat ietsje interessanter maken… en daar gaan we volgend jaar hard mee aan de slag.

Dit is toch al minstens één goede reden om uw lidgeld te vernieuwen dat ook voor 2022, rekening houdend met COVID beperkingen, heel klein is.