September, weeral


Artikel geplaatst op: 2022-09-07


De zomer…

Super droog en vreselijk warm., gelukkig hadden we wat zelfgemaakte dorstlessers in de kelder liggen. De Pre-congé naar Brugge (jaja, met de trein goddorie) was een echt succes en  we hebben genoten van een terrasje bij Mieke en Quincy en van een verdiende rust.

September…

De drukste maand van het RWB jaar.

Peren trekken, beginners cursus wijn maken, Feest in de boomgaard, tomaten en druiven verwerken, appels trekken, maandelijkse vergadering, wijndruiven halen, en niet te vergeten tomaten en olijfolie. En dit jaar komen naar nog een paar dingen bij, zoals de ambitie om het jaarprogramma 2023 af te hebben voor eind September…

En natuurlijk is er ook de ledenvergadering voor September 2022. Na en ganse maand te focussen op het wijngebeuren gaan we dit jaar uitvissen hoe we zelf een bierrecept kunnen samenstellen. Om even vooruit te lopen op de feiten, volgend jaar volgt er waarschijnlijk een gelijkaardige vergadering over wijn maken met eigen vruchten.

Maar vooral, we zijn hard aan de vergadering van Oktober bezig. De ambitie hier is om een aantal “moderne” toestellen onder de aandacht te brengen die het zeulen met zware vaten grotendeels tot iets uit het verleden kunnen maken, of die onze vergisting beter onder controle houden en dus een grote impact hebben op de kwaliteit van de wijnen en bieren die we zelf maken.

En verder kan ik alleen maar met de grootste verbazing vaststellen dat we weeral in September zijn, en we al beginnen uit te kijken naar een eindejaarsfeest en een nieuwe start voor 2023. Je moet immers heel vroeg aan de voorbereiding van een werkjaar beginnen, zalen vastleggen en potentiële sprekers vastleggen, anders kom je hopeloos te laat.

Als je dus een schitterend idee hebt voor een vergadering, of enkele pertinente vragen, tips of opmerkingen hebt waar wij iets kunnen rond bouwen, gelieve een mail te sturen naar info@rwbgilde.be.

 

Tot ziens