Waarom koop je dat niet gewoon?


Artikel geplaatst op: 2022-11-29


Een zeer goede vraag waarop ik het antwoord toch even schuldig bleef.

Inderdaad, waarom uw eigen wijn en bier maken terwijl er honderden, zoniet duizenden merken en types op de markt zijn. Vele daarvan zijn aan heel democratische prijzen en vele van hoge kwaliteit, dus waarom zelf doen?

Hetzelfde over materiaal nodig voor wijn en bier te maken, waarom wil je dat materiaal dan toch zelf maken met verschillende fysische en virtuele winkels die, mits betalen, alles gewoon aan de deur afleveren?

Natuurlijk, als je uw eigen wijn en bier gewoon koopt heb je ook geen materiaal nodig dus…

Het antwoord laat zich gemakkelijk raden: omdat het gewoon leuk is.

Leuk om zelf recepten samen te stellen, de ingrediënten samen te zoeken, de juiste gist toe te voegen… en uiteindelijk, hopelijk samen met enkele vrienden te proeven. Kwaliteitscontrole noemt zoiets. En te discussiëren natuurlijk, over een alternatieve gist, een beetje langer, of juist korter lageren, …

leuk ook om als handige Harry te sleutelen aan een eigen toestel om dat ganse wijn makers of bierbrouwers proces iets aangenamer te maken met uw eigen vacuümpomp, of in uw eigen gistingskast.

Ook omdat hobby toch zo’n belangrijk woord is, want het staat voor genieten, en creativiteit, en gewoon doen wat leuk is.

We gaan dus gewoon voortdoen, zelf wijn en bier maken, en wat materiaal samen knutselen want wat je zelf doet, dat doe je toch beter, is het niet.