En het werd zomer


Artikel geplaatst op: 2019-07-23


« Chicken Run » is een vrij bekende tekenfilm over een bende kippen die proberen te ontsnappen aan een wrede boerin en haar niet zo snuggere echtgenoot.

Wie ooit de tekenfilm gezien heeft herinnerd zich ongetwijfeld die brave dikke kip nog, steevast met een breiwerkje tussen de poten, die totaal niet snapt waar haar kippencollega’s mee bezig zijn en de iedere (mislukte) ontsnappingspoging opvat als een vrolijk reisje met de herhaalde maar misplaatste opmerking: “Gaan we op vakaaannntiiiieeee ???”.

Trouwens, als je de kinderen even kalm wil houden voor de televisie op een regenachtige dag dan kan ik « Chicken Run » best aanbevelen. Je zal waarschijnlijk zelf ook voor het scherm blijven plakken. Zet dus maar meteen een zelf gebrouwen biertje of wijntje klaar.

Gelukkig heb ik zelf geen nood aan ontsnappen, en concrete reisplannen heb ik (nog) niet. Maar we gaan dus wel degelijk op vakantie. De boog wordt ontspannen, de riemen afgelegd, en er komt grotendeels rust en vree op het RWB front tot eind Augustus. Ok, we gaan wel nog krieken afleveren in Juli, en we gaan ook wat voorbereidingen doen voor de beginnerscursus wijn maken in september, en dan gaan we van de vrije dagen ook gebruik maken om onze website verder uit te werken, maar dat is allemaal in het kader van zomerse ontspanning.

Ik ga ook hard van de zomervakantie gebruik van maken om mijn wijn te bottelen, en ondertussen een klein glaasje te proeven natuurlijk. De voorraad flessen is immers danig geslonken terwijl alle mandflessen samen zoveel plaats innemen dat er geen plaats is om bij te maken.

Naast krieken zorgen we in september natuurlijk, ook weer voor appelsap, en druiven, en … vele andere dingen. Jullie hebben die informatie reeds allemaal ontvangen. Wie nog iets wil bestellen, neem dan snel contact met Herwig.

Een beetje van dat appelsap gaan we gebruiken voor de beginnerscursus wijn maken, die ook al in september doorgaat. Als jullie gegadigden mochten kennen voor de beginnerscursus, of voor de gilde in het algemeen, aarzel dan niet om ze onze richting uit te sturen, of om ze de nieuwe contact pagina op de website te laten invullen; hoe meer zielen…

De zomerrust zal ook toelaten om met tevredenheid (en met een glaasje) onder een zonnescherm terug te kijken op ons voorjaar. Ik denk dat, een paar kleine foutjes terzijde, dit voorjaar heel goed is geweest, met mooie vergaderingen, een drukke Erfgoeddag, en een heel mooie familiedag, met zelfs wat suspense met dank aan de ronde van Frankrijk.

En traditioneel zal de rust ook creativiteit brengen, en nieuwe ideeën voor het najaar, en voor volgend jaar… Wie dezelfde creativiteit voelt mag natuurlijk al zijn ideeën, plannen en suggesties en waarom niet, kritiek en andere opmerkingen doorsturen naar ons gilde-email-adres. We gaan dat op de eerste bestuursvergadering in september grondig bekijken en proberen om met uw wensen rekening te houden.

Maar eerst, de zomer … hopelijk wordt het een hele lange…

Geniet ervan,
fy