Jef Van den Steen aan het woord

25/03/2022 van 20:00 tot 23:00

locatie

Zaal Kerelsplein
Acaciastraat 6
8800 Roeselare
routebeschrijving

Omschrijving

Jef Van den Steen werd geboren te Mere, op 28 juni 1949, als vierde in een gezin van vijf. Hij studeerde brouwerijtechnologie aan de Gentse hogeschool en is mede-eigenaar en brouwmeester in brouwerij De Glazen Toren (Erpe-Mere). Daarnaast schrijft hij voor verschillende biermagazines, geeft hij lezingen over bier en is hij auteur van een mooie reeks bierboeken.

Zijn tweede passie, reizen, bracht hem tevens naar talrijke buitenlandse brouwerijen, waardoor hij een degelijke kennis over de internationale biercultuur heeft verworven.
Jef Van den Steen is vandaag zonder enige twijfel dé bierexpert van de Lage Landen, ook internationaal geldt hij als een autoriteit inzake de kunst van het brouwen. Kortom, hij is een man naar wie in de bierwereld wordt geluisterd!

Een klein decennium geleden mochten we Jef al eens verwelkomen op een ledenvergadering. Toen hebben we gezegd, ” deze man moeten we zeker nog eens terug vragen, want hij is nog lang niet uitverteld”.

En bij deze. Hij komt ons wederom zonder twijfel een avond boeien. Of het nu gaat over commerciële bieren of over zelf brouwen, Jef is de juiste man voor het juiste antwoord die spreekt met kennis van zaken en uit ervaring. Gekend in binnen- en buitenland is hij een graag geziene gast die steevast het publiek aan zijn lippen heeft.

Een avond om naar uit te kijken, en dit zowel voor leden als niet leden. Deze zijn uiteraard ook welkom.

Zeg het voort!