Geuze maken

24/03/2023 van 20:00 tot 23:00

locatie

Zaal Kerelsplein
Acaciastraat 6
8800 Roeselare
routebeschrijving

Omschrijving

Geuze … een streekproduct uit de Zennevallei en het Pajottenland.

Geuze … een bier dat misschien wel ondergewaardeerd is.

Geuze … een bier dat niet wordt gebrouwen, maar ‘gestoken’.

Op deze voorlaatste vrijdag van maart komt John Versyck ons wat meer uitleg geven over geuze. John is een echte bierliefhebber, en is reeds enkele jaren medefestivalverantwoordelijke van het Gentse bierfestival. Maar John is ook bezieler van brouwerij en stekerij ’t Pomphuizeke.

Wie beter dan John kan ons dus alles over geuze bijbrengen. Waar komt het vandaan? Wat is het verschil met andere bieren? Kan je zelf geuze maken?

Wist je trouwens dat er heel wat gelijkenissen zijn met wijn? Zo wordt geuze ook gerijpt op houten vaten, is de bewaring onder kurk, en evolueert de complexe smaak ook in functie van de leeftijd.

Naast het antwoord op de vele vragen is er uiteraard ook plaats om echt kennis te maken met geuze, met andere woorden: proeven maar!