Bier en Wijn als Aperitief, Foodpairing

24/11/2017 van 20:00 tot 23:00

locatie

Huis van de voeding
Spanjestraat 141
8800 Roeselare
routebeschrijving

Verslag

Met de feestdagen in het vooruitzicht, hadden we ons voorbereid op een rustige en gezellige avond; wat luisteren naar de uitleg met nu en dan een proever…. .

Maar dat was niet wat Mario in gedachten had. Mario had die avond een missie. Hij zou ons laten proeven. Veel proeven. Alsof dit nog niet genoeg was liet hij ons individueel elke smaakcombinatie quoteren. 

Na een korte introductie liet Mario ons een schuimwijn en 2 witte wijnen proeven. In sneltreinvaart presenteerde hij ons ook de bijhorende hapjes. Per tafel proefden, wikten en wogen en discuteerden we over welke combinaties goed of slecht waren. Nadien werden de resultaten vergeleken.

Na de pauze waren de bieren aan zet. Ook hier volgde de ene na de andere proever. In het totaal passeerden een 40-tal combinaties de revue. Als winnaars kwamen de schuimwijn en de tripel naar voren. 

Moe en verzadigd van de tsunami van smaken en aroma’s keerden we terug naar huis.

Het was een zeer boeiende avond waarvan de aanwezigen nooit meer de smaak van zure mosselen en haring in azijn gaan vergeten. Voor het eten krijgt Mario een welverdiende 8, voor sfeer en gezelligheid een 10!