Proeven en bespreken van zelfgemaakte wijnen en bi

31/03/2017 van 20:00 tot 23:00

locatie

Huis van de voeding
Spanjestraat 141
8800 Roeselare
routebeschrijving

Verslag

De degustatieruimte van de POM zit aardig vol. Hopelijk hebben we genoeg wijn of bier om iedereen van een proever te voorzien. Na een korte inleiding begint de proeverij; eerst individueel, vervolgens worden de meningen van de verschillende tafels met elkaar vergeleken en zie je iemand die nogmaals ruikt of proeft van zijn glas. Tot slot mag de wijnmaker of bierbrouwer wat uitleg geven over de proever.

Ondanks het voornemen om de tijd goed in het oog te houden zien we vrij snel dat deze vergadering serieus zal uitlopen. Er moeten immers 4 wijnen en 5 bieren geproefd worden. Toch bleef iedereen glas na glas geduldig proeven en beoordelen. Conclusie van deze avond is dat we zeer lekkere bieren en wijnen hebben gedronken waar menig commerciële brouwer of wijnmaker jaloers op zou zijn.

Ik denk dat iedereen wat van deze vergadering heeft opgestoken. Door kritisch te proeven en naar elkaar te luisteren leerden we onze gewaarwordingen beter te verwoorden en we kregen oprechte commentaar en tips over onze brouwsels. Het was een vergadering voor, maar vooral DOOR jullie. Mijn oprechte dank aan alle aanwezigen voor jullie geduld en medewerking.