Porto, Vermouth, bisschopswijn …

27/04/2018 at 20:00 - 23:00

locatie

Huis van de voeding
Spanjestraat 141
8800 Roeselare
routebeschrijving

Verslag

Kruiden en wijn, niet iedereen durft daar zo maar aan te beginnen. Elkeen kent wel iemand die een lekker drankje kan maken met als basis een rode wijn en het toevoegen van kruiden, likeur, fruit,…

Wij hebben Ed Montforts uitgenodigd die ons graag enkele van zijn recepten uiteen zet en ons ook laat proeven.
De wondere en daarom niet altijd ingewikkelde wereld van wijn en kruiden.

Ed wist ons op zijn bekende aangename en soms wat slinkse wijze het een en ander bij te brengen over deze materie.

Al sinds mensenheugenis ( van 9238 jaar voor Christus) worden er allerhande ingrediënten en vooral kruiden aan drank toegevoegd. Om de wijn lekker op smaak te brengen of om hem te gebruiken als medicijn.

Het grote voordeel nu is dat als je eens een wijn hebt die minder goed is of tegenvalt je deze nog perfect kan gebruiken om een lekkere kruidendrank te maken. Zo gaat er niets verloren.

Ed heeft dat bewezen. Hij heeft ons enkele zelfgemaakte drankjes laten proeven, een rode porto, een warme bisschopswijn (gluhwein) en een verduiveld lekkere eigen creatie “Montfortini Rosso” genaamd.
Ik denk dat alle aanwezigen die nacht hebben liggen ronken van jewelste.