RWB Familiedag

07/07/2018 van 20:00 tot 23:00

locatie

Huis van de voeding
Spanjestraat 141
8800 Roeselare
routebeschrijving

Verslag

Zaterdagmorgen afspraak om 10u15 aan het Bierkasteel te Ingelmunster. De zon is alleszins al van de partij. 24 leden zijn op de afspraak en onze gids staat ons al op te wachten. 

We zullen een rondleiding krijgen in brouwerij Van Honsebrouck nadat we eerst een introductiefilm te zien krijgen die ons de werking van de brouwerij laat zien en ons een heldere uiteenzetting geeft over het brouwproces. In deze brouwerij worden een 20tal bieren gebrouwen en niet alleen voor de Belgische markt maar worden ook geëxporteerd over heel de wereld. Al ooit een flesje kasteelbier gezien met een etiket in het chinees?

Na de rondleiding installeren we ons op het terras alwaar we dadelijk 2 proevers krijgen aangeboden. Deze fungeren als lekkere aperitief want aansluitend krijgen we de lunch geserveerd: cote à los, kabeljauw of varkenswangen. 

Uiteraard bereid met één van de daar gebrouwen bieren. Dat het iedereen smaakt is te horen aan het goedkeurend gemompel dat her en der te horen is.

Om de lunch goed te laten zakken is er een fietstocht van een 30tal km voorzien met vertrek en aankomst aan het bierkasteel. 18 deelnemers hebben hun stalen ros meegebracht en daarmee toeren we tussen de velden onder een stralende zon. Een tussenstop om de batterijen weer vol te tanken is voorzien in een typisch plattelands cafeetje. 

Terug aangekomen aan het bierkasteel gaan de meesten, gezellig onderuit gezakt, nog een lekker biertje nuttigen op het terras aldaar.

Iedereen kijkt tevreden en voldaan terug op een geslaagde dag. Ben jij er volgend jaar ook bij?