Materiaal maken

26/10/2018 van 20:00 tot 23:00

locatie

Huis van de voeding
Spanjestraat 141
8800 Roeselare
routebeschrijving

Verslag

Een vergadering gemaakt door leden, en dat mag je letterlijk nemen. Een avond waarbij we kijken tot wat onze mede RWB-ers in staat zijn. En dit keer hebben we het niet over hun bieren of wijnen, nee, dit keer gaat het over materialen die we nodig hebben om onze geliefde hobby te kunnen uitvoeren.

We hadden het dus over zelf gemaakte materialen, maar ook over gekochte zaken die werden aangepast. Dit alles met de bedoeling om ons het leven makkelijker te maken. 

Het viel op dat onze leden enorm inventief zijn. Een ganse verzameling materiaal werd aangerukt, om alles zo duidelijk mogelijk aan iedereen uit te leggen. 

Een woordje uitleg van de maker maakt alles nog zoveel beter te begrijpen. Sommige zagen het net iets anders, en gaven hun visie op het onderwerp. En dat was nu net de bedoeling. Iedereen kon zijn eigen bijdrage leveren, zodat iedereen voor zich kan uitmaken wat voor hem de beste oplossing is.

Het ging over een eenvoudige plukmand, naar een hopdroger tot een echte magneetroerder voor een al dan niet verwarmde giststarter. 

Een gemotoriseerde moutmolen, zelf gemaakt kurkapparaat en handige labeling voor flessen ontbraken evenmin. Je kan het zo gek niet bedenken of iemand had er wel een zelf gemaakte of aangepaste versie van. 

Ik ben er zeker van dat iedere aanwezige er iets aan gehad heeft, en ben er haast zeker van dat velen ideeën hebben opgedaan voor een volgend zelfbouw projectje. Mochten er nog vragen zijn aarzel niet om ons iets te laten weten, we proberen dan je vraag aan de juiste persoon door te spelen.

Alvast een gemeende merci aan iedereen die een onderwerp voor deze vergadering naar voor bracht!