Eindejaarsfeest

09/12/2018 van 20:00 tot 23:00

locatie

Huis van de voeding
Spanjestraat 141
8800 Roeselare
routebeschrijving

Verslag

Voor onze jaarlijkse afspraak in december om samen gezellig en lekker te tafelen waren we dit jaar met zijn 29 ingeschreven! Wederom een succes dus. Had de keuze van de horecazaak daar iets mee te maken? Het is wel een feit dat de sfeer en kwaliteit van “Salons De Vrede” top is.

Om 12 uur werden we verwelkomd en naar onze plaatsen begeleid. Ons grote gezelschap werd verdeeld over twee rijkelijk versierde tafels. De ober kwam dadelijk langs met het aperitief en liet zich geregeld zien om de glazen bij te vullen. De stemming zat er daardoor al vlug in. Heerlijke aperitiefhapjes hoorden er natuurlijk bij. Vooral de oesters vielen bij velen in de smaak.

Onze voorzitter maakte van het moment gebruik om een speech à la Fy te houden. Hij schetste 38 jaar RWB en gaf een opsomming van alle gepasseerde voorzitters en wist van elkeen te zeggen wat ze onze gilde en/of leden hadden bij gebracht. Tevens was het ook het uit gelezen ogenblik om de vorige voorzitter en zijn ega (letterlijk) in de bloemetjes te zetten. Eric, bedankt voor al die jaren onbaatzuchtige inzet, en bedankt Francine voor je vele geduld soms ;-)

Onze brunch ging verder met een heerlijk voorgerechten buffet waar ieder meermaals een bord naar keuze kon uit kiezen. Een romig soepje werd aan tafel geserveerd waarna we opnieuw de beentjes mochten strekken naar het exquise vis- en vleesbuffet. Ook de bijgerechten waren top. Alles werd doorgespoeld met een lekkere witte en rode huiswijn.

Als afsluiter een overheerlijk en oogstrelend dessertbuffet: ijstaart, allerhande glaasjes met lekkers, crëpes suzettes, verse fruitsalade, lekkere kazen en voor de liefhebbers daarbij een porto of glaasje bubbels. Een stevige koffie ontbrak uiteraard ook niet.

De tijd gaat snel, en we hebben hem met volle teugen benut. Heerlijk gegeten, gezellig met elkaar zitten babbelen, plezante discussies en grapjes zijn ook de revue gepasseerd. Het was een topnamiddag, met dank aan Eddy en zijn hele team.