Beginnerscursus Bier theorie

02/02/2019 van 09:00 tot 17:00

locatie

Zaal Kerelsplein
Acaciastraat 6
8800 Roeselare
routebeschrijving

Verslag

Op 2 februari tekenden 6 personen aanwezig om een les te volgen over het brouwen van bier. Op die eerste dag staat de theorie op het programma, wat wel een ganse boterham is.

In de voormiddag hebben we het vooral over de verschillende ‘ingrediënten’ gehad; wat is de invloed van het water, welke mouten bestaan er, waarvoor gebruiken we hop, zijn specerijen een noodzaak en wat doet gist juist?

In de namiddag stond de theoretische kant van de praktijk op het programma … inderdaad, we hebben op een theoretisch biertje gebrouwen en gebotteld. Hierbij hebben we de verschillende stappen van het schroten tot het bottelen overlopen, en hebben we de verschillende brouwmethodes besproken. Naast de werkwijze van de hobbybrouwer werd ook heel kort besproken hoe de professionele brouwers het aanpakken.

Uiteraard was ook de nodige tijd voor proevertjes voorzien, kwestie om te weten te komen waar we naartoe werken.