Beginnerscursus Bier bottelen

16/03/2019 at 09:00 - 17:00

locatie

Zaal Kerelsplein
Acaciastraat 6
8800 Roeselare
routebeschrijving

Verslag

Na een maandje gisten en lageren was het dan eindelijk tijd om het brouwsel te bottelen. 

De cursisten konden zelf hun eigen flessen bottelen, om dan thuis verder te laten nagisten. Tegen de tijd dat dit krantje in jullie mailbox zit, kan het bier geproefd worden. 

Ik zou zeggen SANTE !

Bedankt aan de cursisten die erbij waren, en succes bij jullie volgende brouwsels!

Nu komt het allermoeilijkste deel, wachten tot de gist de restsuiker heeft omgezet naar een heel klein beetje alcohol en voldoende opgeloste CO2 om een mooie schuimkraag te vormen in ons glas. 

Geduld, hoe schrijf je dat nu ook weer, dat moeilijke woord.

Je mag ons altijd laten meegenieten van jullie creaties.