Veroudering van wijn en bier

26/04/2019 at 20:00 - 23:00

locatie

Zaal Kerelsplein
Acaciastraat 6
8800 Roeselare
routebeschrijving

Omschrijving

Deze ledenvergadering is ten zeerste aan te raden voor wijn-en biermakers, maar ook voor de doordeweekse liefhebber van wijn en gerstenat!

Er bestaan namelijk heel wat misverstanden over het bewaren van beide alcoholische dranken.

We belichten ook de stap ervoor, namelijk de duur van de gisting, lagering en de bewaartijd na botteling. Fouten hierbij kunnen vroegtijdige veroudering van het brouwsel veroorzaken.

Hobbywijnen moeten voldoende lang klaren om ze helder te krijgen. Dit is normaal.

Bij bier is dit totaal anders, veel brouwers maken grove fouten op dit gebied.

Bij het bewaren van wijn spelen het soort kelder of bewaarplaats, de kwaliteit van de wijn, het type wijn, de druiven nog zo veel meer factoren een grote rol.

Het juiste moment om uw geliefkoosd biertje te degusteren is zo mogelijk nog complexer. Zit er veel (verse) hop in? Wat is het alcoholgehalte? Welke bierstijlen bewaren het langst? Op welke manier stockeer ik bier? 

Aan de hand van enkele lekkere en soms minder aangename proevers wordt u met de neus op de feiten gedrukt. Een lesje om nooit meer te vergeten!

Wilt u voor de rest van uw leven steeds uw bieren en wijnen op het juiste moment presenteren aan uw gasten, kom dan zeker naar deze avond!