Bottelen

31/05/2019 van 20:00 tot 23:00

locatie

BOM Brewery
Armoedestraat 11
8800 Roeselare
routebeschrijving

Verslag

Vrijdagavond, het mooie Hemelvaartweekend. Files naar de kust, overvolle terrasjes en om elk lapje bbq-vlees werd gevochten. En dan is er nog de rwb gilde die ons iets wil bijleren over bottelen. Niet in zaal Ocar, niet op het Kerelsplein maar in de Bom brewery. Als dat maar goed afloopt.

Het is 19u35; Herwig krijgt telefoon. ’t Is Mario. Hij gaat nu vertrekken. 

Kwart voor acht. We staan buiten nog wat te genieten van het mooie weer en zien een traag voorbijrijdende wagen. Zou hij voor ons komen? Neen, ’t is voor de frituur op de hoek. 

Daarna zien we opnieuw een twijfelende wagen. We stappen erop af en ja hoor, ’t is een gekend gezicht. Samen met Fy besluiten we om wat dichter bij de weg te gaan staan en de leden te gidsen richting vergaderlokaal. Het blijkt een briljant idee te zijn. 

De leden zijn zelfs zo content ons te zien dat ze nog wat blijven babbelen i.p.v. naar binnen te gaan. Rond 8 uur besluit onze voorzitter dat we genoeg geprofiteerd hebben van het zonnetje en we dringend moeten overgaan tot de orde van de dag: ‘bottelen’.

Ik begon mijn uiteenzetting en een gemengd groepje wijnmakers en brouwers zat met een gildebier of één van de vele triporteurbieren in de hand aandachtig te luisteren. Ik wilde er graag een interactieve vergadering van maken want ik wist van mezelf dat ik ook nog veel kon bijleren van anderen. 

Ik moet zeggen, de interactie kwam er meteen. Al na de tweede slide, kon Fy ons de zin of onzin van de vrije sulfietmeting toelichten. Op dit elan werd de vergadering verdergezet. De vragen, antwoorden en aanvullingen kwamen alsook de anekdotes over fouten en mislukkingen. 

We leerden veel bij van elkaar en hebben ook vaak gelachen. Kortom, opnieuw een heerlijke avond waarop niemand het zich beklaagd heeft in een donker zaaltje te zitten en niet op een terrasje.