Beginnerscursus wijn theorie

07/09/2019 van 09:00 tot 17:00

locatie

Roeselaarse Wijn- en Bier Gilde
Beverseaardeweg 201
8800 Roeselare
routebeschrijving

Omschrijving

Wijn maken, een volledig natuurlijk proces waarbij de gebruikte gist eigenlijk het belangrijkste deel van het werk voor ons doet. Als wijn maker zijn we hoofdzakelijk “gist trainer” en moeten we ervoor zorgen dat onze gist in optimale omstandigheden kan leven, en vrolijk suiker kan omzetten in alcohol.

Toch is het creëren van dergelijke omstandigheden geen alledaagse klus. Op onze theorie dag bekijken we hoe we fruit kunnen selecteren, hoe enkele heel belangrijke metingen kunnen worden uitgevoerd, en welke besluiten we dan kunnen trekken. Na deze dag kunnen de cursisten zelf alle metingen uitvoeren, enkele belangrijke berekeningen uitvoeren en kunnen ze zelfstandig beslissen voor welke soort wijn hun fruitsap geschikt is.

Hierbij beperken we ons niet tot druiven. Immers, ook van andere lokale fruitsoorten kan je, mits wat kennis, een heel goede wijn maken.