Bezoek hopboerderij De Plukker

14/09/2019 van 10:00 tot 12:00

locatie

De Plukker
Elverdingseweg 14a
8970 Poperinge
routebeschrijving

Omschrijving

Humulus lupulus, hommel, hop … zonder kunnen we geen bier maken. Vandaar dat het interessant leek om eens een hoppebedrijf te bezoeken.
We er (h)op uit naar het hoppebedrijf ‘de plukker’ van Joris Cambie te Poperinge. Tussen de hoppevelden, en naast het hopbedrijf ligt ook de brouwerij van Joris.
Het bezoek start in de brouwerij, waar de gids ons tijdens de degustatie van een Keikoppenbier, de geschieden van de hop zal bijbrengen.
Daarna gaan we richting de hoppevelden, waar we alles te weten komen over de hop en de hopteelt.
Een normaal bezoek gaat dan terug naar de brouwerij, waar het brouwproces uit de doeken gedaan wordt. Maar wij gaan verder naar het hopbedrijf zelf, waar we de verwerking van de hop kunnen volgen. De hopranken worden vers van het veld aangeleverd en (h)op het einde van het proces staan de bulkverpakkingen gedroogde hop. Hoe het er tussen deze 2 etappes aan toe gaat kunnen jullie zelf ervaren.
Afsluiten doen we terug in de brouwerij met een tweede proevertje.
OPGEPAST : Uitzonderlijk is dit geen activiteit op de laatste vrijdag van de maand. Eind september is te laat om het bedrijf in werking te zien. Vandaar dus een zaterdag halverwege september.