Beginnerscursus wijn maken, theorie

03/06/2017 van 20:00 tot 23:00

locatie

Huis van de voeding
Spanjestraat 141
8800 Roeselare
routebeschrijving

Verslag

Zes moedigen namen dit jaar deel aan onze beginnerscursus wijn maken.

Net zoals de voorgaande keer werden ze uitgenodigd om ook een praktijksessie mee te maken. Daar deze praktijkles de vorige keer wat is misgelopen (daarover later meer) was de aanpak dit jaar anders. De cursisten hebben bij Francky thuis een witte appelwijn opgestart en elke cursist heeft 10 liter gistend sap mee naar huis gekregen dat nu lekker staat te broebelen.

De volgende stappen zullen telkens bij een cursist worden uitgevoerd in aanwezigheid van de volledige groep.

Appelsap ligt eigenlijk heel dicht bij druivensap maar heeft iets te weinig suikerinhoud om er een zelfstandige wijn van te maken. Meteen zitten we hier in het moeilijke geval waarbij de hoeveelheid zuur te laag is om onze klassieke berekeningsmethode toe te passen.