Professionele brouwinstallatie

27/09/2019 van 20:00 tot 23:00

locatie

Zaal Kerelsplein
Acaciastraat 6
8800 Roeselare
routebeschrijving

Omschrijving

Professioneel brouwen....

Dromen we daar niet allemaal een beetje van?

Sommigen van onze leden hebben de stap reeds gezet en hebben, al dan niet in bijberoep, thuis een brouwerij opgezet. Een constante opmerking van die mensen is: ik moet dit of dat veranderen, of: dit heb ik nu toch echt te klein gemaakt, of: dit was een miskoop, het werkt niet zoals het hoort.

Zo'n dingen zijn spijtig natuurlijk, vooreerst omdat het brouwen een stuk lastiger maakt zelfs met negatieve resultaten in het brouwproces, anderzijds omdat die dingen ook heel veel geld kosten.

Maar ook heel wat van onze leden bouwen hun eigen brouwinstallatie zonder daarom meteen de wens te hebben om professioneel te beginnen. ook hier horen we vaak dezelfde klachten als bij onze meer professionele brouwers.

Vandaar dat we een specialist hebben uitgenodigd die als projectleider werkt in een bedrijf dat hier in Belgie een eigen ontwerpbureau heeft, en zijn eigen brouwinstallaties maakt om die wereldwijd te gaan installeren.

De schaal van die installaties is soms overweldigend; een 200 hectoliter installatie in het ene land, een nog grotere ergens anders...

Echter, ook kleinere laboratorium installaties worden gemaakt die net dezelfde eigenschappen hebben als hun heel grote broers.

Ongetwijfeld wordt het heel leerzaam om te horen hoe zo'n brouwerij uit de grond wordt gestamtp, en voor ons amateurs, waar je allemaal moet op letten als je zelf zoiets wil bouwen.