Proeven eigen wijn en bier

31/01/2020 van 20:00 tot 23:00

locatie

Zaal Kerelsplein
Acaciastraat 6
8800 Roeselare
routebeschrijving

Verslag

Het was een druk bijgewoonde vergadering. Maar liefst de helft van de leden was aanwezig. Als bestuur zijn we daar uiteraard zeer blij mee en we hopen dat deze trend zich voor het komende werkjaar zal verderzetten. 

Het beloofde dan ook een boeiende avond te worden; hoewel we eerst nog door de droge materie ‘algemene vergadering’ moesten.  Gelukkig heeft Francky het kort gehouden en hield hij het licht verteerbaar.  Meest opvallend was dat:

  • Het aantal ingeschreven leden in januari in vergelijking met vorige jaren wat gestegen is (reeds 65 leden). Dit stemt ons hoopvol om als vereniging verder en duurzaam te groeien en onze werking verder uit te bouwen in de richting die we als bestuur aan het uitstippelen zijn.
  • De financiële toestand opmerkelijk gestegen was t.o.v. vorig jaar. Francky moest dit echter meteen kaderen omdat dit vooral boekhoudkundig zo leek.  Hoopvol was wel dat we er financieel wat op vooruit gegaan zijn.  Dit geeft het bestuur de mogelijkheid om in de toekomst verder te investeren in de werking.

Zonder pauze zijn we dan meteen gestart met de proeverij.  Hoewel het hoofddoel van deze activiteit is het leren proeven en verwoorden van smaken en aroma’s van de dranken, is de feedback die de maker krijgt minstens even belangrijk. 

Persoonlijk vind ik het ook een heel plezante activiteit.  Naast het proeven wordt er volop gebabbeld, worden ideeën uitgewisseld en leer je (nieuwe) mensen (beter) kennen.  Dit jaar hadden we bovendien het geluk dat we geen slechte dranken geproefd hebben.  Hoewel dit misschien geen geluk is na alle inspanningen die we als gilde doen om onze leden de nodige kennis en knowhow bij te brengen om een goed product te maken.

Conclusie van de avond was dat er heel wat wijnmakers- en brouwerstalent aanwezig is in de gilde. Proficiat aan de makers van de dranken en bedankt aan alle aanwezige proevers.

Lode