Erfgoeddag

28/04/2019 van 10:00 tot 17:00

locatie
routebeschrijving

Verslag

Erfgoeddag, een schitterend evenement, een aanrader voor iedereen.

  • Als bezoeker heb je de kans om op een dag een ganse serie activiteiten te ontmoeten, en de sfeer op te snuiven bij een aantal verenigingen, bedrijven, amnbachten en ander leuks.
  • Als deelnemer kan je uw activiteit voorstellen aan een groot publiek.

Dit jaar, onder het thema "maken" was ook de RWB present, en we hebben er heel wat plezier aan beleefd.

Twee brouwteams demonsteerden twee totaal verschillende "thuis" brouwinstallaties, eentje nagenoeg volledig geautomatiseerd, eentje samengesteld met veel huisvlijt, een pak handigheid, ... en met een groeiend stuk automatisatie. Dit team heeft immers een programmeur in huis, en dat is altijd handig.

Dat enkele leden spontaan langskwamen (moeten we een handje helpen?) was ferm meegenomen en een hart onder de riem van een bestuur dat toch flink wat tijd in de organisatie van dit evenement heft gestoken.

Trouwens, dit automatisch mag je gerust met een korreltje zout nemen. De brouwer blijft actief bezig met het bierrecept en bepalen van alle brouwstappen. Het is en blijft een heel uitgebreide hobby waar je altijd iets nieuws kan proberen.

Enkele honderden bezoekers vergaapten zich aan het ganse process, voor sommigen was de verleiding te groot en ... werden meteen lid van de RWB. Een goede start.

We hadden ook het geluk dat ons een prachtig pand ter beschikking werd gesteld, nota bene een oude brouwerij waar, op de bovenverdieping, Belinda Eelbode van BeerToTaste een splinternieuwe toeristische wandeling voorstelde.