Beginnerscursus Bier theorie

08/02/2020 van 09:00 tot 17:00

locatie

Zaal Kerelsplein
Acaciastraat 6
8800 Roeselare
routebeschrijving

Omschrijving

België en bier, een perfect duo!

Droom je ervan om zelf je eigen bier te brouwen? Dan is het nu jouw kans!

Op zaterdag 8 februari start opnieuw onze jaarlijkse brouwcursus. Die eerste dag staat de theorie op het programma. Vooraleer je je eigen bier kan brouwen moet je toch weten wat er achter ‘de magie’ zit.

Een eerste gedeelte op deze theorie dag is de uitleg van de grondstoffen. Dat we water nodig hebben weet zo goed als iedereen. Maar waarom gebruiken we graan?

Wat doet de hop eigenlijk in je bier?

Gist is gist, dus het maakt niet uit welke gist je gebruikt? Gebruikt men ook kruiden in bier?
Met extra suiker maak je een zoeter bier … of toch niet?

In dit theoretische gedeelte is er gelukkig ook plaats voor het meer praktische deel van bierbrouwen. Termen als schroten, maischen, vergisting, nagisting, … zullen op het einde van de dag geen Chinees meer voor je zijn.

Op het einde van de dag weet je dus hoe je aan je bier kan beginnen. Uiteraard is er ook ruimte om tussendoor wat te proeven van het eindproduct, want ook dat is belangrijk, dit spreekt voor zich.