Beginnerscursus Bier bottelen

14/03/2020 van 13:30 tot 17:00

locatie

Zaal Kerelsplein
Acaciastraat 6
8800 Roeselare
routebeschrijving

Omschrijving

Een 3-tal weken geleden was er de brouwdag.

Normaal gesproken zou dit bier nu moeten uitgegist zijn, en dus klaar om in de flesjes te gaan.

Simpel zou je zeggen … Gistvat open, leeg flesje voor je, en overgieten. In grote lijnen klopt dit wel, maar toch ook niet helemaal.

De flesjes hebben de nodige voorbereiding nodig, en ook je bier heeft wel wat voorbereiding nodig. En hoe komen nu die belletjes in de fles? We weten wel hoe we een kroonkurkje van de fles krijgen, maar hoe krijgen we het er op, en wel zo dat het volledig afsluit?

Op het einde van deze namiddag kunnen jullie eindelijk het zelf gebrouwen bier mee naar huis nemen. Maar ’s avonds al meteen proeven? Dat zit er niet in.

Want na het bottelen begint het moeilijkste deel van de cursus … lang genoeg wachten tot je bier op dronk is.