Beginnerscursus wijn praktijk

19/09/2020 van 09:00 tot 17:00

locatie

Roeselaarse Wijn- en Bier Gilde
Beverseaardeweg 201
8800 Roeselare
routebeschrijving

Omschrijving

Dit is het tweede deel van onze beginnerscursus.

Waar het eerste deel de nadruk legde op kennis, en inzicht in het wijnmakers proces, leggen we nu de nadruk op het concreet maken van wijn.

Met de eerder aangeleerde theorie, die we waar nodig kort overlopen, als basis maken we een fruitwijn op basis van appelsap. Vers appelsap is een heel dankbaar product om wijn mee te maken, en toch laat het toe om alle metingen, berekeningen en dergelijke uit te voeren.

Elke deelnemer zal dus zelf, onder begeleiding, zijn eigen appelwijntje opzetten waarvan hij of zij er meteen 10 liter mee naar huis neemt.

In de komende weken zal dit sap door vergisting langzaam wijn worden. Traditioneel wordt alle vooruitgang via email rondgezonden. Uiteindelijk komt de groep enkele weken later terug samen voor een korte afsluitsessie.