Er eentje proeven, dat mag weer

27/05/2022 van 20:00 tot 23:00

locatie

Ontmoetings-Centrum-Alexander-Rodenbach (OCAR)
Kerkplein 29
8800 Rumbeke (Roeselare)
routebeschrijving

Omschrijving

Tradities zijn er om in ere te houden. Eén van die tradities is om op de eerste ledenvergadering van het jaar de gerstenatten en fruitwijnen van de leden te proeven. Jammer genoeg stak COVID daar ook dit jaar een stokje voor maar we laten ons niet doen. 

We gaan eind Mei dus proeven van "blind" geserveerde bieren en wijnen en per tafel gaan we deze dranken evalueren, en ervan genieten natuurlijk. Daarna worden meningen van de verschillende tafels overlopen, worden complimenten, verbeterpunten en tips gedeeld. Een beproefde methode die de maker een objectief oordeel oplevert. De proevers leren om dranken te beoordelen, gewaarwordingen te formuleren, maken kennis met andere werkmethodes of smaken,...

Daarnaast gaan we ook meten. Immers, enkele leden vroegen om toch eens die methode om het alcoholgehalte te bepalen in een afgewerkte wijn of bier practisch te demonstreren. Deze meting is eigenlijk niet moeilijk maar vraagt wat geduld, en wachten ... wat het een ideale rode draad maakt tussen het proeven van enkele wijntjes en biertjes door.

Voor deze activiteit zijn we nog op zoek naar wijnen of bieren die je met de leden wil delen. Voor wijnen volstaan drie flessen van 75cl., voor bieren, een twaalftal flesje van 33cl. We voorzien een forfaitaire kostenvergoeding per fles(je).

Wil je graag iets laten proeven, graag dan een seintje (lode@rwbgilde.be) zodat we de vergadering en de volgorde van proeven kunnen voorbereiden.