Kleinfruit in de praktijk

26/09/2020 van 13:30 tot 17:30

locatie
routebeschrijving

Omschrijving

Bezoek aan de ‘klein’ fruittuin van Diego.

Op ‘feest in de boomgaard’ in Wevelgem maakten we kennis met Diego. Diego is bestuurslid van de fruitwerkgroep van Velt Wevelgem-Menen en een gepassioneerd liefhebber van kleinfruit.

Op dat feest presenteerde hij een deel van zijn collectie druiven en enkele, voor mij onbekende, fruitsoorten. Onmiddellijk was mijn aandacht getrokken. Deze man kan ons nieuwe vruchten en smaken aanreiken om wijn van te maken of om het boeket van onze wijnen te vergroten.

In zijn relatief kleine (rijhuis) tuin kweekt hij 100 verschillende soorten druiven, vijgen, kiwi, nashipeer… en zelfs citrussen in pot.

Door de beperkte oppervlakte, de schaduw, de vele soorten is het moeilijk om fruit te kweken volgens ‘de boekskes’ maar Diego is gezond koppig. Hij observeert en probeert, zonder zich veel aan te trekken van de bestaande conventies. Werkt het, des te beter, werkt iets niet, dan hebben we het toch geprobeerd.

Deze activiteit gaat utzonderlijk niet door op vrijdagavond maar op zaterdag 26 september om 14 uur. Aangezien dit doorgaat bij iemand thuis vragen we om op voorhand in te schrijven via info@rwbgilde.be