Basis smaken en Off-flavors

30/10/2020 van 20:00 tot 23:00

locatie

Ontmoetings-Centrum-Alexander-Rodenbach (OCAR)
Kerkplein 29
8800 Rumbeke (Roeselare)
routebeschrijving

Omschrijving

Hoppig, fruitig, moutig of zoet? Krachtig, rond, soepel of sappig…

Smaken genoeg, en gelukkig heeft iedereen zijn eigen keuze en oordeel. Hoe een lekker bier of wijn smaakt is voor zo goed als iedereen verschillend en… over smaken valt niet te twisten.

Hoe een bier of wijn ‘moet’ smaken is voor iedereen verschillend, maar hoe het zeker NIET moet smaken dat is voor de overgrote meerderheid wel gelijk.

Boter, stinkdier, broccoli, gras, karton, putjesgeur…

Ik vermoed dat er maar weinigen zijn die dit als omschrijving van hun ideale wijn- of biersmaak geven. Maar spijtig genoeg kan je deze ongewenste smaken en geuren – ook wel gekend onder de noemer off flavours – zo nu in dan eens in een bier of wijn tegenkomen.

Als je weet over welke smaken het gaat, en als je weet waar deze smaken vandaan komen, dan weet je ook hoe je ervoor kan zorgen dat deze smaken minder of niet in jouw zelfgemaakte producten terecht komen!

We gaan dus proberen om je enkele afschuwelijke brouwsels voor te zetten, als illustratie van de meest voorkomende fouten… en met doeltreffende raad om dit te voorkomen.

En we gaan die rommel achteraf natuurlijk wegspoelen met iets vele beters.