Culinair: Chocolade, wijn, en bier

27/11/2020 van 20:00 tot 23:00

locatie

Zaal Kerelsplein
Acaciastraat 6
8800 Roeselare
routebeschrijving

Omschrijving

Als je het in ’t buitenland over België hebt, dan is de kans groot dat ze ons land kennen door onze vele bieren, en hoogstwaarschijnlijk ook van onze heerlijke chocolade.

Uiteraard bestaat de chocolademout … Maar bier & echte chocolade, gaat dat wel samen? Op deze vraag kunnen Geroen Vansteenbrugge (bierkenner) en Stijn Vanhoutte (chocolatier) u zeker het correcte antwoord geven!

Deze luchtige, maar zeker boeiende, avond zal gevuld zijn met een uitleg over zowel de biertjes als de chocolade (en aanverwante producten).

Uiteraard moeten we de theorie aan de praktijk koppelen! En dat doen we aan de hand van een 5-tal origine chocolades (chocolade afkomstig van specifieke cacao teelten). Natuurlijk proeven we ook enkele bieren met telkens een passende VERSE praline die een mooie smaakbeleving vormen. Zou er ook een praline zijn die perfect past bij onze ‘zwartzak’?

Met de feestdagen in het verschiet een uitgelezen kans om te weten welk(e) bier(en) je bij de pralines kan serveren!