Een eigen wijngaard uitbouwen

28/04/2023 van 20:00 tot 23:00

locatie

Ten Elsberge
Mandellaan 101
8800 Roeselare
routebeschrijving

Omschrijving

Met vallen en opstaan…

Steeds meer van onze leden zetten hun eigen druiven, en beginnen hun eigen kleine wijngaard. Alhoewel … klein is ook relatief. Sommigen hebben tot 4000 wijnstokken staan en dat is echt niet zo klein meer natuurlijk.

En toch, het is vaak een kwestie van vallen en opstaan, van verkeerde druivensoorten voor de plaatselijke bodem, van verkeerde investeringen, van uitsmijten en herbeginnen.

Het doel van deze avond is om diegenen die hun hobby iets verder willen brengen  met raad en daad te helpen via een presentatie door Luc Goessens.

Luc heeft het allemaal zo’n beetje meegemaakt. Hij startte, of hielp mee aan het opstarten van verschillende wijngaarden, onder andere Wijnlandgoed Dorrebeek in Zottegem, waar hij momenteel  ook keldermeester is, en instaat voor de productie  en de verkoop van de wijn. Hij is ook sterk betrokken bij Wijndomein De 3 Fonteinen.

Hij komt bij ons voor een geanimeerd wijnpraatje. Welke druivenstokken plant je best aan, welk materiaal heb je echt nodig, hoe behandel je uw druivenstokken, zin en onzin van water geven, welke valkuilen moet je echt vermijden, welke wijnbouwtechnieken zijn echt geschikt voor de kleinere wijnmaker, enz… Natuurlijk zal er ook een uitgebreide mogelijkheid zijn om vragen te stellen.

Kortom, het vademecum voor de beginnende wijnbouwer, of de hobby wijnmaker die iets (of heel veel) wil bijleren.