Enten

05/03/2022 van 13:30 tot 17:30

locatie
routebeschrijving

Omschrijving

Geënte planten kennen we allemaal.  Als we fruitbomen, druivelaars of misschien tomatenplanten kopen, zijn dit vaak geënte planten. Maar wat is dat nu concreet, een geënte plant?  Wat zijn de voordelen van geënte planten? Is dit een gespecialiseerd werk voor beroepskwekers of kunnen we dit ook zelf doen?  Waar moeten we op letten als we geënte planten kopen of zelf samenstellen?

Het antwoord op al onze vragen zullen beantwoord worden door onze gastspreker Dieter Dewitte.  Dieter is bestuurslid van de fruitwerkgroep van Velt Wevelgem-Menen met een passie voor appelen en peren.  Hij is de lesgever van de fruitwerkgroep en in bijberoep fruitboomverzorger.

In eerste instantie zal Dieter alles over enten toelichten.  Daarna gaan we zelf aan de slag en gaan we zelf leren enten onder het toeziend oog van Dieter.  We vragen daarom dat iedereen een zeer scherp mes en snoeischaar zou meebrengen.

De les gaat door in de tuin van onze leden Romain en Marleen Callens in Meulebeke.  Romain heeft namelijk enkele druivelaars waarover hij niet tevreden is.  In plaats van deze te rooien en nieuwe te planten gaan we deze druivelaars opnieuw enten met een andere druivensoort.

Om praktische redenen is inschrijven voor deze les noodzakelijk. Via de nieuwsbrief sturen we de leden nog een aparte uitnodiging.  Na inschrijving zal het adres meegedeeld worden.