Beginnerscursus bier praktijk

20/02/2021 van 09:00 tot 17:00

locatie

Zaal Kerelsplein
Acaciastraat 6
8800 Roeselare
routebeschrijving

Omschrijving

Nu je de theorie wat hebt kunnen verteren is het tijd voor het leukste deel van de initiatiecursus, namelijk de praktijk.

Nu is het aan jou om te tonen dat je wat hebt opgestoken van de theorie. Aan de hand van het gekregen recept begin je met je grondstoffen uit te zoeken en af te wegen.

Als je alle grondstoffen hebt kan de brouwdag echt beginnen. Iedere groep beschikt over een alles-in-één brouwketel, en een medebrouwer/lesgever. Het is dus echt de bedoeling dat jullie volledig zelf brouwen, uiteraard met een hulplijn in de buurt. Je start ’s morgens met het maischen om in de namiddag het wort over te hevelen naar het gistvat.

Nu rest ons enkel nog het netjes reinigen van alle gebruikte materialen, en de brouwdag zit erop. Zoals je wel verwacht hebben we uiteraard dit alles opnieuw doorspekt met de nodige quality control, je mag per slot van rekening het eindproduct niet uit het oog verliezen.

Nu je ook al deze stappen goed doorlopen hebt ben je klaar voor de laatste stap : het bottelen.