Beginnerscursus wijn praktijk

18/09/2021 van 09:00 tot 18/09/2020 13:00

locatie

Roeselaarse Wijn- en Bier Gilde
Beverseaardeweg 201
8800 Roeselare
routebeschrijving

Omschrijving

Dit is deel twee van onze beginnerscursus wijn maken. Waar we enkele weken terug in het theoretische deel de nadruk hebben gelegd op kennis en inzicht in het proces van wijn maken, gaan we nu de nadruk leggen op het concreet maken van wijn.

We overlopen de theorie van vorige keer nog even en gaan dan van start met als basis voor onze fruitwijn vers appelsap. Dit is een heel dankbaar product dat ons toelaat om de aangeleerde metingen en berekeningen uit te voeren.

Met de hulp van de lesgevers zet elkeen zo op de praktijkdag zijn eigen appelwijntje op. Deze liter of tien neem je dadelijk mee naar huis.

De gist zal in de daarop volgende weken zijn werk doen en ons appelsap wordt stilaan appelwijn. Gedurende deze periode wordt er via email contact gehouden met de lesgevers. Nog enkele weken later komen we nog eens allen samen voor een afsluitsessie.