Beginnerscursus bier praktijk Groep 2

23/10/2021 van 09:00 tot 17:00

locatie

Zaal Kerelsplein
Acaciastraat 6
8800 Roeselare
routebeschrijving

Omschrijving

Daar COVID onze cursus verleden jaar onverwacht heeft afgebroken willen we het voor diegeen die verleden jaar hebben deelgenomen mogelijk maken om aan de praktijk nogmaals deel te nemen. Dit mag natuurlijk niet ten koste gaan van de deelnmers van dit jaar. Vandaar dat we deze keer twee praktijk sessies hebben zodat aan iedere deelnemer de nodige aandacht kan geschonken worden en we alle deelnmers de kans geven om zelf de handen uit de mouwen te steken.

Iedere groep beschikt over een alles-in-één brouwketel, en een medebrouwer/lesgever. Het is dus echt de bedoeling dat jullie volledig zelf brouwen, uiteraard met een hulplijn in de buurt. Je start ’s morgens met het maischen om in de namiddag het wort over te hevelen naar het gistvat.

Nu rest ons enkel nog het netjes reinigen van alle gebruikte materialen, en de brouwdag zit erop. Zoals je wel verwacht hebben we uiteraard dit alles opnieuw doorspekt met de nodige quality control, je mag per slot van rekening het eindproduct niet uit het oog verliezen.

Nu je ook al deze stappen goed doorlopen hebt ben je klaar voor de laatste stap : het bottelen.