Algemene vergadering, en proeven van ...

28/01/2024 van 20:00 tot 23:00

locatie

Zaal Kerelsplein
Acaciastraat 6
8800 Roeselare
routebeschrijving

Omschrijving

Tradities zijn er om in ere te houden. Het is dus geen verrassing dat de eerste ledenvergadering van 2022 opnieuw ‘de algemene vergadering’ is. Vorig jaar was het vanwege covid noodgedwongen een digitale vergadering waarop verrassend veel aanwezigen waren. We leiden hieruit af dat veel leden erg begaan zijn met de gilde en dat ze het leuk vonden om elkaar nog eens (virtueel) te ontmoeten.

We hopen dan ook van harte dat de algemene vergadering in 2022 als vanouds met publiek kan doorgaan. Voor de pauze informeert onze voorzitter jullie over de stand van zaken van de gilde. Na de pauze proeven we zelfgemaakte wijnen en bieren van onze leden. Zoals steeds worden de dranken blind geserveerd en per tafel geproefd en geëvalueerd.

Daarna worden meningen van de verschillende tafels overlopen, worden complimenten, verbeterpunten en tips gedeeld. Een beproefde methode die de maker een objectief oordeel oplevert. De proevers leren om dranken te beoordelen, gewaarwordingen te formuleren, maken kennis met andere werkmethodes of smaken,...

Voor deze activiteit zijn we nog op zoek naar wijnen of bieren die je met de leden wil delen. Voor wijnen volstaan drie flessen van 75cl., voor bieren, een twaalftal flesje van 33cl. We voorzien een forfaitaire kostenvergoeding per fles(je).

Wil je graag iets laten proeven, graag dan een seintje (lode@rwbgilde.be) zodat we de vergadering en de volgorde van proeven kunnen voorbereiden.

volgende evenementen

We werken hard aan de volgende activiteiten.