Beginnerscursus wijn theorie

03/09/2022 van 09:00 tot 17:00

locatie

Zaal Kerelsplein
Acaciastraat 6
8800 Roeselare
routebeschrijving

Omschrijving

Zelf wat fruit in de tuin hebben, die je elk jaar weer ziet kapot gaan want je kan nu ook niet elke dag confituur eten. Altijd al een goede wijn kunnen waarderen en ferme goesting om nu toch eens te leren hoe wijn nu echt gemaakt wordt. Of gewoon op zoek naar een aangename, rustgevende, en smakelijke hobby, ver weg van de dagelijkse stress en sleur. Dat zijn allemaal redenen om aan de beginnerscursus wijn maken deel te nemen.

Zelf wijn maken, het kan dus zeker. En dat niet alleen op basis van druiven maar op basis van elk fruit dat wij in onze tuin vinden. Daarbij, als je de nodige regels qua hygiene en werkmethodes in acht neemt is het zelfs niet zo moeilijk.

Vandaar, deze beginnerscursus bestaande uit drie delen. In dit eerste deel gaan we wat dieper in op enkel basisbegrippen zols fruit, gist, zuur, suiker en alcohol en leren we hoe we van fruitsap een (h)eerlijke wijn kunnen maken. Vrees niet, we verkopen geen enorme theorieen maar focussen op wat je nu echt moet weten om zelf een eerste wijn te maken.

Na deze cursus kan je echt wijn maken, en je vervolmaken kan op onze vele maandelijkse vergaderingen.