Beginnerscursus wijn praktijk

24/09/2022 van 13:30 tot 17:30

locatie

Zaal Kerelsplein
Acaciastraat 6
8800 Roeselare
routebeschrijving

Omschrijving

OK, door de eerdere theorie dag kennen we de basis van het wijn maken. Echter, een theoretische cursus hardlopen is vrij waardeloos zonder training en effectief lopen.

Dat is de bedoeling van de praktijkdag. Elke cursist krijgt 10 liter appelsap om die onder begeleiding klaar te maken om wijn op te starten. We houden vol tot iedereen alle handelingen perfect beheerst. Dit omvat het meten van het suikergehalte en de hoeveelheid zuur in het sap, het berekenen van de extra nodige suiker, het maken van een giststarter en het opzetten van de wijn.

Iedereen krijgt dit sap mee naar huis om te laetn vergisten, natuurlijk met een hulplijn via email om alle eventuele problemen te melden.

Na ekele weken komen we dan opnieuw kort samen. Om een eerste overheveling te doen, en de volgende stappen te bespreken in de kelder, en het bottelen.

Je kan na deze cursus dus echt een eerste wijn maken, en op onze talrijke vergaderingen van de ervaren wijnmakers leren hoe je kan werken met exotische fruitsoorten, en meer gesofisticeerde werkmethodes.