Beginnerscursus Bier theorie

12/02/2022 van 09:00 tot 17:00

locatie

Oude post
Brugsesteenweg 44
8800 Roeselare
routebeschrijving

Omschrijving

We krijgen wel eens de vraag : is zelf bierbrouwen moeilijk? Het antwoord hierop, is hetzelfde als voor ieder proces: als je weet hoe het moet, dan valt het eigenlijk allemaal wel goed mee.

Vandaar dat we in deze dag theorie proberen van een goede basis te leggen. Zo hebben we het uitgebreid over wat bier is, en uit welke ingrediënten bier allemaal bestaat.

Minstens even belangrijk als het kennen van de ingrediënten is het nut ervan te kennen. Zo heeft iedere schakel in de ketting zijn eigen doel. Het is bijvoorbeeld helemaal niet zo dat extra suiker je bier zoeter maakt. En wist je dat er bij de typische bananengeur van een weizen helemaal geen banaan aan te pas komt?

Om toch ook al iets meer in de praktische richting te gaan worden de verschillende stappen van het brouwproces overlopen, met telkens hun nut en hoe we hier praktisch voor te werk gaan.

Uiteraard mag een proevertje links en rechts niet ontbreken, want ook dat is theorie (hoe ruikt het, hoe ziet het eruit, …).